martedì 29 ottobre 2013

Od-ločitve

"Vsaka od-ločitev je ločitev. Boli." Takole nekako pravi Boris A. Novak. Boli...ali pa tudi ne. Zdaj vem, da sem se prav odločila. To vem, ker me je danes v službi ustavil starejši gospod, Američan, ki je pokončno korakal za našim big bossom in mi navdušeno segel v roko:" Oh, poznam vas! Vi ste tolmačka s konference o Palestini! Res me veseli!" Ja, tolmačka sem.

Pot do učenosti (in popolnosti?) bo še dolga in strma, ampak vem, da sem se prav odločila. Na kratki, srednji in dolgi rok. Dovolj mi je popravljanja  pregledovanja besedil (ja, tako se temu reče po novem: "Samo na hitro preglej, če najdeš kako grobo napako..." My ass!), ko nihče tega ne ceni. Dovolj imam utemeljevanja svojih popravkov ("A se res ne more reči: Customers need more stimulation?" Ne, dragi moji, razen če ne govorimo o porno filmih!). Da ne govorimo o vseh drugih jokerskih opravilih.

Tako, tudi obdobja brezplačnih zalog kave bo kmalu konec. Čaka me novo, bolj mirno in sproščeno pa tudi zadoščenj polno obdobje. Dana the interpreter is back.



1 commento: